Eesti Startupi Juhtide Klubi juhatuse liikme Ragnar Sassi sõnul oli 2011. aasta Eesti startupide erakordselt edukas - igas kategoorias oli nominentide hulk rõõmustavalt suur. Nominentide valikul lähtusime eelkõige firmade reaaalsetest tulemustest, sest päeva lõpus peab iga firma teenima kasumit, selgitas küsitluse tagamaid Sass.

Suure ülekaaluga valiti Aasta Startupiks Webmediast välja kasvanud ja hiljuti oma peakontori USAsse kolinudZeroTurnaround. 2011. aastal kasvatas firma võimsalt käivet ning firma omanike ringi lisandus tuntud USA riskikapitali firma Bain Capital, märkis Sass. Teiseks valiti Fortumo, mille mobiilseid makseid saab tänaseks kasutada juba 60 riigis. Kolmandaks valiti müügitarkvara tootja Pipedrive, mille klientide arv on vaid esimese tegevusaasta lõpuks kasvanud üle 600 ettevõtte ja seda 40’s erinevas riigis.

Aasta Investori valimisel võidutsesid tabelis USA’s ja Lääne-Euroopas asuvad varajase kasvufaasi inkubaator-fondid. Esikoha saavutas suure eduga Seedcamp, kes tegi koguni viis investeeringut Eestiga seotud firmadesse. Teiseks valiti “meie oma” Skype asutaja Ahti Heinla, kellele järgnesid Techstars, 500 Startups ja Angelpad.

Eelmise aasta jooksul käivitatud parima teenuse tiitli võitis 300.mg, mille rakendus võimaldab ettevõtetel ühise tarkvara alla koondada kogu tööalase suhtluse. Teiseks hääletati Garage48 Tartu ürituse võitja Qminder, mis arendab järjekorda kaotavat rakendust nutitelefonidele. Kolmandaks tuli samuti Garage48 ürituselt tuule tibadesse saanud Campalyst, mille teenus võimaldab firmadel paremini analüüsida Facebooki statistikat.

Eesti startupi sõbraks valiti Garage48, mis korraldas eelmisel aastal 11 üritust ning millest välja kasvanud firmadesse tehti 2 investeeringut. Teiseks valiti Silicon Valley tuntud investor Dave McClure, kes kasutas esimest korda väljendit Estonia Maffia iseloomustamaks Eestist pärit edukate startupide plahvatuslikku kasvu viimasel aastal.

Aasta M&A valimisel võitis samuti ülekaalukalt ZeroTurnaround, kus Webmedia müüs sellel aastal oma osaluse Bain Capitalile. Teiseks tuli Cherry, kes on kasvanud 2011. aastal tänu uutele liitumistele Ida-Euroopa suurimaks päevapakkumiste portaaliks.

Eesti Startup Juhtide klubi on mittetulunduslik organisatsioon, mille eesmärgiks on aidata kaasa Eestist pärit startup’ide kiirele kasvule ning edendada laiemalt startup’i kultuuri Eestis.